27 Şubat 2010 Cumartesi

Hazan Mevsimi:Bir Panayır Hikayesi


2007 yapımı olan hazan mevsimi filmi mehmet eryılmazın ilk uzun metrajlı filmiymiş. Mehmet eryılmaz hakkında biraz arastırma yaptım filmden sonrada gayet basarılı bir yonetmen oldugunu ogrendim birde nuri bilge ceylanın yakın arkadası oldugunu ogrendim gercekten onun kadar iyi bir yonetmen.filmin konusuna gelirsek Bu, birbirine umutsuzca aşık olmuş iki insanın bir panayırda geçen hikayesidir. Panayırın yakınındaki inşaatta çalışan Cemal ile, bulunduğu her panayırda çalışan gezgin şarkıcı Nurşen’in hikayesi.
İkisi de bir yere kök salamayan, rüzgar nereden eserse oraya savrulan insanlar. Her ne kadar renkli ve eğlenceli bir hayat olduğu sanılsa da, panayırda çalışmak hiç de göründüğü gibi değil. bu film bize bunu gayet iyi anlatıyor filmde oynayanlar Zümrüt Erkin, Fatih Al, Erol Babaoğlu, Tarık Köksal, Ahu Sıla Bayer özellikle zümrüt erkin cok iyi bir oyunculuk sahneliyor ilk sinema filmiymiş işallah devamı gormek kısmet olur bize film hakkında son sözlerime gelirsek çok gerçek film. ne olacağının bilinemediği olanaklar yüzünden tam cesaret edemeyen ama vezgeçip arkada bir keşke de bırakmamak isteyen iki kişi. sevgilerinin kuvvetlerini denemeleri. bir bardak rakı eşliğinde alınması tavsiye olunur.
not:Bu arada filmin son sahnelerinde gözüken panayırı tasıyan kamyonların plakalarının 39 olması ayrı bir hosuma gitti:):)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder